网站地图关于我们

查看相册 View Gallery
设计师是如何将450㎡功能区压缩在200㎡空间中的?第1张图片

Cervantes住宅
Cervantes Building / Grizzo Studio

由专筑网若山,小R编译

这个项目交织着两种身份,社区孕育着当地人群,人们也成长于此,这里的第一任建筑师就是当地人群的长辈,面对如此巨大的情感价值,建筑师并没有束手束脚,而是利用这一点,以新形态、材质实验和不同结构的组合,加强与原始形态的联系,建筑师希望这一建筑作品充分突出当地特征和语言,成为工作室的展示名片。

This project crosses us from two perspectives, on one hand, the identity of the neighborhood where we were born and at the same time the identity of the house where we were raised, whose architect was our mother, although the sentimental value was immense, it did not prevent us from taking advantage of it to, from the connection of the original with new morphologies, materiality experiments and the combination of different construction systems, contribute to the desired architecture that characterizes us, and that would also become the presentation card of our studio.

设计师是如何将450㎡功能区压缩在200㎡空间中的?第2张图片

对于立面的翻新,建筑师决定在开口上进行更大程度的干预,这些开口原本是带分隔玻璃的小木窗。通过扩大开口的方式,能让更多的光线进入新的空间,黑色铝材代替木材,也能减少未来的维护成本。

For the renovation of the facade, it was decided to intervene to a greater extent in the openings, as they consisted of small wooden windows with divided glass. In this way, we were able to expand the openings, allowing more light to enter the new spaces and reducing future maintenance by replacing the wood with black aluminum.

设计师是如何将450㎡功能区压缩在200㎡空间中的?第3张图片

建筑师利用了原本的弓形窗结构,将其替换成嵌在裸露砖材和原始屋顶的黑色金属盒,原始的砖饰条保留下来,以进一步突出新旧共存的特点。

We took advantage of the original structure of the bow windows and replaced them with black metal boxes that are embedded in both the exposed brick facade and the original roof, leaving the original brick moldings to further highlight this coexistence of the old with the new.

设计师是如何将450㎡功能区压缩在200㎡空间中的?第4张图片

新建筑的功能倒没有变化,但设置了一个入口大厅,项目改造时回收的部件也充分利用,比如其中有一个长椅,就是用改造屋顶区域时剩下的瓷砖制成。

The new building functions just like any other, with an entrance hall that pays homage to the transformation and recycling of the project, featuring a bench made from the leftover tiles from the intervened roof areas.

设计师是如何将450㎡功能区压缩在200㎡空间中的?第5张图片

现有的结构向外开敞,容纳了电梯,原本的楼梯成为核心的通道。所有新元素都使用深色调,从而让使房子的原始材料、裸露的砖块和瓷砖在立面和公共区域脱颖而出。

The existing structure was also opened up to accommodate an elevator, and the original stairs of the house were used as the current staircase core of the building. The chosen color palette for all the new elements was dark, allowing the original materials of the house, the exposed brick, and the tiles, to always stand out on the facade and in the common areas.

设计师是如何将450㎡功能区压缩在200㎡空间中的?第6张图片

位于一楼的建筑工作室采用了相同的色调,由于窗户面向街道,一楼室内也成为了立面的一部分,尤其是覆盖整个工作室的弯曲砖照明天花板。在这个摆满了样品和模型架子、被工作台划分的窄小空间里,天花板就是统一全局、彰显个性的关键元素。其他元素,如大理石桌子、墙纸和金属架子,也因工作室在每个新项目中的实验所用的深色色彩搭配、微妙的曲线和质朴的材料而脱颖而出。

The same color palette was adopted for the architecture studio located on the first floor, as through its windows that open to the street, its interior becomes part of the facade, especially the illuminated curved brick ceiling that covers the entire studio. This achieves unity and character in a small space divided by work tables and filled with shelves with samples and models. The rest of the elements, such as marble tables, wall coverings, and metal shelves, also stand out due to the dark palette, subtle curves, and rustic materials resulting from the studio's experiments in each new project.

设计师是如何将450㎡功能区压缩在200㎡空间中的?第7张图片

这座两层的公寓楼在地面层使用了白色木质面板。项目的挑战在于将前业主生活的450㎡住宅所有空间聚集在200㎡的空间中,因此地面层被改造为一个大型开放空间,容纳客厅、餐厅和厨房,一扇7米长的窗户隔开花园和室外走廊,窗户隐藏在侧墙中,房子的室内外完全融为一体。二楼有三间卧室、两间浴室和一个露台。

On the ground floor, the two-story apartment house chose a light palette, with white and wood. The challenge was to gather in 200 m2 all the spaces that the previous owners of the 450 m2 house were used to, so the ground floor is developed as a large open space with a living room, dining room, and kitchen, separated from the garden and exterior gallery by a 7-meter-long window that hides in the side walls so that when opened, the interior integrates completely with the exterior of the house. On the second floor, there are 3 bedrooms, two bathrooms, and a terrace.

设计师是如何将450㎡功能区压缩在200㎡空间中的?第8张图片

设计师是如何将450㎡功能区压缩在200㎡空间中的?第9张图片

设计师是如何将450㎡功能区压缩在200㎡空间中的?第10张图片

在二楼有一个牙科诊所,设有接待区、候诊室、三个诊疗室和一个实验室。每个房间都实现了自然光和良好通风,与所选的白色、灰色色调相得映彰。

On the second floor, there is a dental clinic with a reception area, waiting room, 3 consultation rooms, and a laboratory. Each room has natural light and ventilation that reflect the chosen color palette and materiality of white and gray.

设计师是如何将450㎡功能区压缩在200㎡空间中的?第11张图片

建筑师利用房子原来的阁楼设计了一套顶部公寓,尽管只有70㎡,但通过向外大胆扩建,公寓的各项功能基本完备:在双层高的木制天花板下,餐厅、客厅和用餐区都安置在从前的壁炉周围。

On the third and last floor, we took advantage of the original attic of the house to design an apartment where, despite its only 70m2, situations of a house can be experienced, both through its large exterior expansions and its interior spatiality of a modern cabin where the kitchen, living room, and dining room are organized around the original fireplace of the house under the double-height wooden ceiling.

设计师是如何将450㎡功能区压缩在200㎡空间中的?第12张图片

为了实现这一点,瓷砖屋顶在两个区域都设有开口,除了为公寓提供交叉通风外,还在前面形成一个露台阳台,背后形成一个带烤架的露台。为了避免占用原来的高度,建筑师在楼梯上方增加了一个夹层,在那里打造了一处俯瞰客厅的阁楼式综合卧室。

For all this, the tile roofs were opened in two areas that, in addition to providing cross ventilation to the apartment, resulted in a front terrace balcony and a terrace with a grill at the back. To avoid occupying the original double height, we added a mezzanine above the staircase core of the building, where we located the loft-style integrated bedroom that overlooks the living room.

设计师是如何将450㎡功能区压缩在200㎡空间中的?第13张图片

设计师是如何将450㎡功能区压缩在200㎡空间中的?第14张图片

设计师是如何将450㎡功能区压缩在200㎡空间中的?第15张图片

设计师是如何将450㎡功能区压缩在200㎡空间中的?第16张图片

建筑事务所:Grizzo Studio
类型:改造
建筑面积:450 m²
项目年份:2022
图片来源:Federico Kulekdjian
首席建筑师:Lucila Grizzo, Federico Grizzo
项目所在城市:布宜诺斯艾利斯
项目所在国家:阿根廷

RENOVATION
BUENOS AIRES, ARGENTINA
Architects: Grizzo Studio
Area: 450 m²
Year: 2022
Photographs:Federico Kulekdjian
Lead Architects : Lucila Grizzo, Federico Grizzo
City: Buenos Aires
Country: Argentina

【专筑网版权与免责声明】:本网站注明“来源:专筑网”的所有内容版权属专筑网所有,如需转载,请注明出处

专于设计,筑就未来

无论您身在何方;无论您作品规模大小;无论您是否已在设计等相关领域小有名气;无论您是否已成功求学、步入职业设计师队伍;只要你有想法、有创意、有能力,专筑网都愿为您提供一个展示自己的舞台

投稿邮箱:submit@iarch.cn         如何向专筑投稿?

扫描二维码即可订阅『专筑

微信号:iarch-cn

登录专筑网  |  社交账号登录:

 匿名

没有了...
评论加载中,请稍后!

建筑 (13333 articles)


居住建筑 (3790 articles)


住宅 (3187 articles)


阿根廷 (101 articles)


布宜诺斯艾利斯 (39 articles)


2022 (206 articles)


瓷砖 (226 articles)


木材 (3103 articles)



彩之家